tisdag 17 mars 2009

Ledare Kustposten (KA 2 kamratförenings tidning) nr 1 2009

Det våras i trädgården, snödropparna har kommit upp och även blåsipporna tittar fram under de bruna fjolårslöven. I år har vi haft lite vinter även i Blekinge, i nästan två veckor hade vi snö. Den kom veckan före sportlovet och försvann efter Vasaloppssöndagen. För min egen personliga del har jag haft möjlighet till skidåkning ända sedan den fjärde januari, nu mer är jag engagerad i Ronneby Orienteringsklubbs friluftsanläggning Karlsnäsgården. Där har vi en konstsnöanläggning för längdåkning sedan fem år tillbaks, en anläggning till stor glädje för alla skidentusiaster och Vasaloppstränande skidåkare i Skåne, Blekinge och södra Kronobergs län, även en del f d kustartillerister har synts i spåret den gångna vintern.

Det verkar som det våras även för Försvarsmakten, det har kommit signaler om att kommande och aviserade nedläggningar av förband läggs på is, försvaret på Gotland rustas upp, bland annat genom att stridsvagnar förrådsställs på ön. När det gäller Gotland kommer det att bli mycket intressant att följa utvecklingen i området. Hur skall Sverige balansera den ryska bevakningen av den tilltänkta gasledningen som är föreslagen att ligga inom den svenska ekonomiska zonen?

Det våras även för vår hemsida, www.ka2kamratforening.se, även om det känns lite vemodigt att vår kära Kustpost har ändrat utgivningsform från rent pappersformat till s k pdf-format. Det vill säga den finns som en nedladdningsbar datafil på hemsidan. Hemsidan har också gjort att vi kan lägga ut mer fotomateriel, mer information från våra träffar och aktiviteter än vad vi tidigare har haft plats för i tidningen. Gästboken på hemsidan ger också möjlighet för alla medlemmar på ett enkelt sätt skriva kommentarer och få kontakt med gamla KA 2 kamrater.

Det är vår också vad gäller föreningens aktiviteter, årets vårutflykt är planerad till västra Blekinge och Ebbamåla Bruk med lunch på Jämshögs Gästgivaregård. Ciceron på resan kommer vår hedersledamot Gustav Karlsson att vara. Soliga vårhälsningar till Er alla.

Inga kommentarer: