måndag 20 oktober 2008

Väntan på väderskydd o omklädningsrum



Väderskyddet eller det vi kallar för vindskyddet på grillängen 150 m norr om Karlsnäsgården håller äntligen på att färdigställas efter ca fyra år. Det var ett av de första objekten som skulle färdigställas i Projekt Karlsnäsgården.

En tapper skara ur skidkommittén tog fram motorsåg, yxor och agerade timmermän i lördags förmiddag, "mutade" med nygrilladkorv som avslutning blev sidoväggarna klara. Nu återstår bara sittbänkar som skall tillverkas av lärkträ, som kommer från en lärk som har stått bara fem meter från vindskyddet. Vi skall också göra nya eldstäder till grillarna med hjälp av s k krossmantlar från stenkrossen i Vambåsa.

Lördagens timmermän var:
Bernt Andersson, Tommy Hammar, Lars-Olof Månsson, Sven-Åke Lindström och Bennie Torstensson.

Tack för ett gediget arbete!


Omklädningsrumsbyggnad

Ritningsunderlag finns anslaget på Karlsnäs, byggnadslovsansökningsunderlag kommer att vara färdigställt denna veckan.

Vi har också märkt ut platsen för byggnaden, en en- och halvplansbyggnad, som kommer att ligga som en vänsterflygel till huvudbyggnaden mitt emot annex 1.

Byggnaden innehåller tre omklädningsrum med flexibelt utnyttjande beroende hur många grupper/kategorier som för respektive tillfälle använder omklädningsrummen. Naturligtvis ingår dusch och bastuavdelningar som också kan användas flexibelt. I bottenplanet finns, städskrubb med ingång från hallen och toaletter i anslutning till respektive omklädningsrum. Det finns också en toalett med separat ingång utifrån. Ett av omlädningsrummen är tillgänglighetsanpassat (handicapanpassat) så även den toalett med direktingång utifrån.

På övervåningen finns ett samlingsrum med pentry, två gruppkonferensrum och toalett.

Inga kommentarer: