tisdag 16 oktober 2007

Äntligen beslut i KSAU


Igår tog man beslut i Ronneby kommuns KSAU (kommunstyrelsens arbetsutskott) om att investera tre miljoner på utveckling av Karlsnäsgården eller som det stod i dagens tidningar: "omklädningsrum m m". Där "m m" står för allt det andra, det som kanske är viktigare för själva verksamheten och framtiden.
Nästan sju år har gått sedan vi startade med den första analysen av verksamhetsutvecklingen, omfattande bl a konstsnöspåret. Redan då fanns omklädningsrum och asfaltering för rullskidåkning med som förslag, fast de hamnade utanför projektet p g a finansieringsproblem. Påverkansprocessen och den politiska processen är tydligen så här lång inom den kommunpolitiska sfären.
Det är nu en stor utmaning för oss att ta hand om de idéer som vi har vad gäller utvecklingen. Nu behöver vi ta fram all "entreprenörsanda" bland oss. Strukturera förslagen och komma till skott. När vi startade med det förra projektet 2004 hade jag som personligt mål att vi skulle hinna före ridskoleprojektet som då redan hade varit på gång i något år. Väg och cykelbana fram till platsen där ridskolan skall ligga är väl klara men inget annat. Ett annat långbänksprojekt inom kommunens fritidssektor är ju omklädningsrum m m på Järnvallen och för att inte tala om bandybanan som tydligen skall "mumifieras" i en konsultutredning.
Skall vi i Ronneby OK hinna före med nästa utvecklinssteg också?

Inga kommentarer: