tisdag 20 november 2007

Vi är med på banan........ bandybanan


(klicka på artikeln så blir den läsbar)

Som kännt sedan tidigare skall Ronneby kommun tillsätta en utredning med en neutral konsult för att få en prislapp på investerings- och driftskostnader för en konstfrusen bandybana. Det har ju nämnts av vissa politiker vid olika tillfällen att Karlsnäs kan vara ett alternativ för en konstfrusen bandybana.

Vi har en konstfrusen banybana med som ett förslag i den lista med utvecklingsidéer som är under bearbetning. Är någon villig att stå för investeringskostnaderna, ca 10-12 miljoner och för driftskostnaderna ca 2 miloner/år - så varför inte!!!!

Personligen tror jag att man tillsätter utredningen för att få klarhet och för att få argument till att fördröja frågan ytterligare något eller några år. Det är ännu ingen politker i den f n rådande majoritetskonstellationen i kommunen som säger ja till en konstfrusen bandybana. Eftersom fotbollsföreningarnna och ishockeyföreningen i kommunen ser bandyn som en konkurrensidrott både vad gäller rekrytering av utövare och kommunalsponsring avseende anläggningar samt ekonomiskt stöd så blir det svårt. Många av kommunpolitikerna är engagerade och intresserade av fotboll ända upp på högsta nivå och många av deras väljare finns bland hockeyfansen på läktaren i Kockumhallen.

Inga kommentarer: