fredag 28 september 2007

Träff avssende Brunnskogens utveckling

Igår kväll träffade vi Helena Mellqvist, doktorrand och Roland Gustavsson, proffesor vid SLU-Alnarp, de hade bett att få träffa företrädare för Ronneby OK vad gäller utvecklingen av Brunnskogen. Vi från ROK var Ingemar Ericsson, Roland Edvinsson och under/övertecknad.

Man kommer på uppdrag av Ronneby kommun genomföra en studie för att skapa ett kommunalt naturvårdsområde. Kommunen vill att den tätortsnära skogen skall göras tillgänglig i större utsträckning samtidigt som man slår vakt om natur- och kulturvärden.

Träffen var en av flera med s k användare av området. Vi är verkligen en användare, vi har ju mycket av vår träningsverksamhet, ungdomsverksamhet i Brunnsskogen. Området används också flitigt som tävlingsområde, 2000 - natt-SM, 2004 - skol-SM och 2008 - Elitseriepremiären. Vi kan området, vi har ett gediget kartunderlag mm, vilket måste vara betydelsefullt i ett sådant här projekt. Från kommunen deltar flera företrädare, parkchef, fritidschef m fl. Även Åsa Nilsson från Länsstyrelsen ingår i styrgruppen.

Min personliga uppfattning är att vi skall vara med, vi behöver tillgång till Brunnskogen för att uveckla föreningen i framtiden. Men tänk - om lite av Ronneby kommuns (politikernas och tjänstemänens) naturvårdsintresse kunde spilla över lite på området runt Karlsnäsgården. För det kommer nog inte att vara små personella och ekonomiska resurser som satsas i Brunnsskogsområdet. Kommunen kommer själva att driva projektet, men på Karlsnäs vill man att vi skall driva ett framtida projekt.

För vår del (ROK:s) finns det en fördel, om vi engagerar oss fullt ut i Karlsnäs, vi kan få inkomster på verksamheten som gör att Ronneby OK:s OL och skidverksamhet tryggas ekonomiskt i framtiden. Den möjligheten kommer inte att finnas i Brunnsskogen.

Inga kommentarer: